Kontynuujemy dostarczanie maseczek

Kontynuujemy dostarczanie maseczek do seniorów w ramach wspólnego przedsięwzięcia stowarzyszenia TSO i grupy Rękodzielne Tarnogórzanki. Dzisiaj nasi wolontariusze dostarczyli maseczki między innymi do seniorów z dzielnic Osada Jana, Bobrowniki Śląskie – Piekary Rudne, oraz Śródmieście-Centrum.

Przez okres świąteczny odebraliśmy kilkaset telefonów z prośbami o dostarczenie maseczek. Dzwonią do nas mieszkańcy z terenu całego powiatu tarnogórskiego, ale i mieszkańcy wielu innych miast. Wygląda na to, że wieść o naszej akcji dotarła między innymi do mieszkańców Bytomia (mamy sporo telefonów z Miechowic) oraz Katowic. Tam niestety maseczek nie zdołamy dostarczyć, ale robimy wszystko co w naszej mocy by dostarczyć je do jak największej liczby seniorów z powiatu tarnogórskiego. Na ten moment mamy zaplanowaną dystrybucję aż do 20 kwietnia. Wszystkich, którzy zamówili maseczki bardzo prosimy o wyrozumiałość.

Przy okazji zachęcamy do zapoznania się z artykułem opublikowanym na portalu TarnowskieGory.info. Redaktor Magdalena Grabowska napisała kilka słów o naszej akcji – dziękujemy! Artykuł dostępny jest tutaj.

Przypominamy, że maseczki są bezpłatne i można zamawiać je pod numerem telefonu: 782308963.