Mamy już 733 zł na zrzutka.pl

Dzięki Państwa wsparciu nasza zbiórka pieniędzy na portalu zrzutka.pl osiągnęła już 733 zł! To aż 24% całkowitej kwoty potrzebnej do wydania książki „Srebrne miasto i jego mieszkańcy” w minimalnym nakładzie. Dziękujemy Państwu za wszystkie wpłaty, ciepłe słowa i udostępnienia naszych postów. Ten wynik utwierdza nas w przekonaniu, że to może się udać!

Przypominamy, że obecnie staramy się o pozyskanie funduszy na wydanie książki Wioletta Wojciechowska powstałej w ramach pracy dyplomowej na ASP w Katowicach. Książka jest przewodnikiem dla rodzin z dziećmi, uczniów i wszystkich zainteresowanych poznaniem ciekawej historii naszego miasta. Zawiera ona elementy gry miejskiej, ciekawe zagadki do rozwiązania i wiele znanych lub mniej znanych tarnogórskich historii. Aby pozyskać fundusze działamy dwutorowo:

Projekt został zgłoszony do budżetu partycypacyjnego powiatu tarnogórskiego w którym to właśnie Państwo mogą zadecydować o tym na co w przyszłym roku powiat wyda pieniądze. Jeśli uważacie, że książka jest ciekawa i warta wydania – możecie zagłosować na nią pod adresem www.budzetpartycypacyjny.tarnogorski.pl. Niezależnie od głosowania mogą Państwo wesprzeć naszą inicjatywę wpłacając pieniądze bezpośrednio na zrzutka.pl pod adresem www.zrzutka.pl/b7d9xw. Całość pozyskanych w ten sposób środków pozwoli nam (w zależności od uzyskanej kwoty) na wydruk 100, 200 lub 500 egzemplarzy książki i przekazanie jej bezpłatnie mieszkańcom naszego miasta.