Projekt „Senior OFFLINE…”

W dzisiejszych czasach często wydaje nam się, że życie poza internetem nie istnieje. Każdego dnia odwiedzamy Facebooka i różnego rodzaju portale, a ze znajomymi komunikujemy się poprzez Messengera, Whatsuppa i inne komunikatory. Zapominamy przy tym, że „pozafacebook-owy” świat jednak istnieje, i nie każdy z własnej (bądź nie) woli korzysta na co dzień z internetu. Seniorzy stanowią jedną z grup społecznych, w której odsetek osób nie korzystających z internetu jest wciąż wysoki. Kierując naszą ofertę także do starszych mieszkańców powiatu nie możemy zapominać więc o tradycyjnych formach promocji. Tarnogórskie Stowarzyszenie Obywatelskie rozpoczyna właśnie działania w ramach projektu „Senior OFFLINE – Zwiększenie możliwości Tarnogórskiego Stowarzyszenia Obywatelskiego w zakresie dotarcia z ofertą do grupy osób w wieku emerytalnym zamieszkałych w Powiecie Tarnogórskim”. Projekt ten został dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030. Realizując go, będziemy starali się „wyjść” ze świata wirtualnego i dać się Państwu poznać w terenie. Jak? Zobaczycie niebawem! Ps. To wciąż nie wszystko co zaplanowaliśmy na ten rok. Najlepsze wciąż przed Wami!