Rozdaliśmy 2600 bezpłatnych maseczek

Dzisiaj pierwszy dzień w którym noszenie maseczek na świeżym powietrzu nie jest już obowiązkowe. Z tej okazji pora na oficjalne zakończenie i podsumowanie „Pogotowia maseczkowego” – pierwszej wspólnej akcji Tarnogórskiego Stowarzyszenia Obywatelskiego i grupy Rękodzielne Tarnogórzanki.

Od początku akcji tj. od 9 kwietnia br. wolontariusze TSO dostarczyli do seniorów łącznie 2600 bezpłatnych maseczek. Maseczki dostarczaliśmy bezpiecznie, bezpośrednio do skrzynek na listy należących do osób, które zgłosiły zapotrzebowanie. Byliśmy we wszystkich dzielnicach Tarnowskich Gór, przy czym największą ilość maseczek rozdaliśmy na Osadzie Jana, w obrębie Śródmieścia-Centrum, w Starych Tarnowicach, Bobrownikach Śląskich, Lasowicach, oraz w Strzybnicy. Sporadycznie odwiedzaliśmy także Nakło Śląskie, Radzionków, Zbrosławice i Wieszową.

Dziękujemy wszystkim wolontariuszom za wsparcie. Dziękujemy cudownym dziewczynom z Rękodzielnych Tarnogórzanek za ogromny trud jakie włożyły w uszycie maseczek. Dziękujemy również wszystkim za słowa uznania. Jesteśmy gotowi do dalszych działań gdy tylko będzie taka konieczność (chociaż szczerze liczymy, że epidemia zbliża się już do końca). Tymczasem przygotowujemy dla Was coś specjalnego.